Zeytinyağlı Taze Barbunya
Malzemeler ;
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 kg. ayıklanmış taze barbunya
1 yemek kaşığı salça
½ çay kaşığı kimyon
½ tablet tavuk bulyon
Tuz
Zeytinyağı
Süslemek için maydonoz
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını tencereye alalım altını
kısık ateşte açalım, ayçiçek yağının tersine yağın kaynayıp kızmasını beklemeden
küp küp doğradığımız soğanları hemen tencereye ekleyelim. Soğanlar altın sarısı
şeffaf bir renk aldığı anda salça ve bulyonu ekleyip güzelce karıştıralım.
Soğan ve salçalı sosumuz kısık ateşte kendi kendine kavrulurken bir yandan da
havuçları dilimleyip ekleyelim. Yazdan ayıklayıp dondurucuya attığımız barbunyaların
üzerine kaynar suyu gezdirip süzdükten sonra (böylece hem buzu çözülmüş oluyor
hemde her hangi bir buz kokusu hissedilmiyor) hemen tencereye dökelim ve sos ile
güzelce karıştırıp kimyon,tuz ve kaynamış suyumuzdan ekleyelim.. Suyun
barbunyaların üzerini bir parmak kadar geçmesi yeterli olacaktır. Barbunyalar yumuşadığında yemeğiniz artık
servise hazır demektir..
NOT:
* Yemeklerinize kaynar su eklerseniz kavrulmuş olan malzemenizi
ve tencerenizi soğutmamış olursunuz böylece yemeğiniz bir ısı kaybına maruz
kalmaz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder