9 Mart 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Barbunya
 
 


Malzemeler ;

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 kg. ayıklanmış taze barbunya

1 yemek kaşığı salça

½ çay kaşığı kimyon

½ tablet tavuk bulyon

Tuz

Zeytinyağı

Süslemek için maydonoz

 
Yapılışı;

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını tencereye alalım altını kısık ateşte açalım, ayçiçek yağının tersine yağın kaynayıp kızmasını beklemeden küp küp doğradığımız soğanları hemen tencereye ekleyelim. Soğanlar altın sarısı şeffaf bir renk aldığı anda salça ve bulyonu ekleyip güzelce karıştıralım. Soğan ve salçalı sosumuz kısık ateşte kendi kendine kavrulurken bir yandan da havuçları dilimleyip ekleyelim. Yazdan ayıklayıp dondurucuya attığımız barbunyaların üzerine kaynar suyu gezdirip süzdükten sonra (böylece hem buzu çözülmüş oluyor hemde her hangi bir buz kokusu hissedilmiyor) hemen tencereye dökelim ve sos ile güzelce karıştırıp kimyon,tuz ve kaynamış suyumuzdan ekleyelim.. Suyun barbunyaların üzerini bir parmak kadar geçmesi yeterli olacaktır.  Barbunyalar yumuşadığında yemeğiniz artık servise hazır demektir..

 
Afiyet olsun!

 
NOT:

* Yemeklerinize kaynar su eklerseniz kavrulmuş olan malzemenizi ve tencerenizi soğutmamış olursunuz böylece yemeğiniz bir ısı kaybına maruz kalmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder