24 Şubat 2015 Salı


 Çörek Otlu Minikler
 
 

 Tuzlular...En az tatlılar kadar sevilen çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden enfes bir tarif..


Malzemeler

150 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörek otu
Yarım çay bardağı susam
1 yumurta(sarısını üzerine sürmek için ayırın)
3/4 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Yapılışı:
 
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, çörek otu, mahlep, tuz ve kırmızı biberi bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra labne peyniri ve yumurtanın beyazını ekleyip malzemeleri iyice birbirine yedirdikten sonra en son un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Unu azar azar ekleyerek hamuru toparlamanızı özellikle tavsiye ediyorum, hamurunuz birden katı bir kıvam alıp sert bir hamur olmamalı kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olmalı kıvamı. Hamuru tamamladıktan sonra merdane ile açıp minik kalıplarla şekillendirin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 12-15 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder